SöndagsSnackis v 8

Första veckan tillbaka i huset och skogen är snart till ända! Det har varit en ganska fullbokad vecka och jag har pendlat mellan ”åh, vad kul” och ”gaaah, låt mig bara få vara ledig”. Det är en svår balansgång för mig att hålla mig lagom sysselsatt, var går gränsen och en bra balans egentligen? Gör jag för mycket blir jag utmattad och gör jag för lite så mår jag inte bra heller. Acceptans, balans och prestation är ord som varit med mig under veckan som gått!

Saker jag gjort under veckan är bland annat att jag blivit medlem i BNI Örebro Södra, jobbat, planerat föreläsning, firat födelsedagsfest med bubbel och kära vänner, tränat och pratat med styrelse/valberedning för Viby hushållningsgille. Massor med spännande och roliga saker med andra ord!

Veckans insikt

Den här veckan har mina tankar snurrat väldigt mycket kring prestation. För en Typ A-människa så är prestation en väldigt central och positiv del i livet, i alla fall för mig, men det är samtidigt en sak som nästan kan äta upp mig från insidan. Vad jag än gör och hur mycket jag än gör så bär jag med mig en inre röst som säger att jag skulle kunna göra lite mer och lite bättre.

Till och med mina drömmar har kretsat kring prestation under veckan, vilket jag vet tyder på att det är lite rörigt i mitt inre just nu. Jag behöver ta hand om mig själv i allt det jag vill göra.

Veckans största insikt kretsar kring lite upptäckter kring ångest kopplat till prestation. Jag märker att jag kan bygga upp ångest kring saker som är inbokade, saker som jag egentligen tycker är kul, men det roliga försvinner i och med att ångesten kommer och det enda jag då vill är att avboka saker och ligga under täcket och kolla på film.

Det jag insett är att den här ångesten är kopplat till prestation, jag klär på mig ett otroligt tungt ok och ansvar kring att jag behöver prestera i det som är inbokat. När jag inser det och kan säga till mig själv ”jag behöver inte prestera, jag behöver bara vara jag” så släpper ångesten och jag kan se fram emot sakerna istället. Viktig lärdom!!

När ångesten kring prestation cirkulerar som mest kan det till och med ligga prestationskänslor kring att gå och handla eller gå in på en lunchrestaurang. But hey! Vem mer än jag lägger den tyngden på mig själv? INGEN!

släpp-prestationen

Veckans träning

Jag har tränat tre stycken styrkapass denna vecka och två spinningpass! Två av styrkapassen körde jag här hemma med mina egna redskap, axlar/mage och bröst/triceps. Ett ryggpass körde jag på Friskis, men jag trivs verkligen inte att träna när alla andra tränar, tiden rann iväg och jag tränade inte förrän framåt 18. Not my cup of tea!

Ett spinningpass på ledarcykeln i fredags och idag fick jag köra ett spinningpass med Jessica Clarén som ledare. Hon körde ett inspirationspass för spinningledarna på Friskis&Svettis Örebro. Kul pass med mycket prat kring känslan/ansträngning, puls och watt!

Veckans utmaning

Denna veckas utmaning handlade om att känna lycka! Den har funnits med mig, även om det inte är helt lätt. Senast idag tänkte jag att ibland är det svårt att känna lycka för att livet liksom kommer emellan. Det är superlätt att bara fastna i allt som är bokat och tro att det typ måste finnas tid till att känna sig lycklig, men jag tror (vet?) att själva grejen är att livet är ju precis just det som är nu och det är här och nu vi har förmåga att vara lyckliga om vi vill.

Veckans längtan

Just här och nu så längtar jag efter att få bädda ner mig i sängen med lite god läsk och snacks och bara vara! Jag tror inte orken kommer räcka till, men funderar på att spana lite på Oskarsgalan. Troligtvis kommer ögonlocken bli väääldigt tunga ganska snart, haha!

Nästa veckas utmaning

Fokusera på att ta hand om mig själv och mina destruktiva prestationstankar. I fredags gick jag lite djupare in i mig själv och utifrån det har jag till exempel skapat lite morgon- och kvällsrutiner och lite förhållningsregler kring mobilanvändande. Allt för att skapa bättre förutsättningar för mig själv att må bra och slippa bära på onödig tyngd och ångest.

Nästa veckas utmaning handlar därför om att vara förälder till mig själv och leva efter de förhållningsregler och rutiner jag själv tror att jag mår bra av!

Nästa veckas höjdpunkter

Mitt första möte på BNI Örebro Södra som i stort sett medlem! Jag ska få göra en tre minuter lång presentation av mig själv och jag har också möjlighet att få göra mina tre första sökningar. Ni kommer garanterat få höra mer om BNI och hur det går till i framtiden här på bloggen!

Jag ser också fram emot att det i nuläget finns väldigt mycket tid till att göra i ordning arbetsrum här i huset och att jobba med företagsgrejer. I dagsläget har jag inte en enda annan jobbtid i kalendern, även om jag ligger tillgänglig så det blir säkert lite grann ändå!

Jag säger som på Melodifestivalen, vecka 9, NU KÖÖÖR VI!

Vad betyder prestation för dig?

Lämna ett svar