fbpx

Vikten av att lyssna när vi möter andra människor

Häromdagen var jag i en klädbutik för jag skulle skaffa mig ett par nya jeans. Jag tog med mig några av en modell som jag vet att jag gillar, en modell som egentligen är "killbyxor". En modell som jag alltid gillat, men som jag sist jag köpte byxor inte hittade.

I provrummet upptäckte jag att de blåa jeansen satt bra i storleken, men de svarta var mycket längre och kändes större i midjan. Jag tog med mig byxorna ut ur provrummet och passade på att haffa en i personalen.

– Hej! Du, de här svarta jeansen, vet du om de skiljer mycket mellan samma storlekar?

– Mjo, det kan de göra, de kommer i lite olika sändningar. Men alltså, det där är killbyxor, du kanske skulle prova den här modellen istället?

Personalen svarar och pekar mot borden med "tjejbyxor".

– Eh. Nja, jag köpte en modell från "damavdelningen" sist som jag inte gillade, gillade till exempel inte att framfickorna var igensydda på dem.

Jag pekar demonstrativt på byxorna jag har på mig, vilket är de byxorna jag köpte sist.

– Nej, nej, men jag tänkte att du skulle ta den här modellen, det är motsvarande tjejmodell till dem du håller i just nu. De är inte lika killiga. Och inte lika höga och tajta som de du köpte sist.

– Eh. Alltså, jag tycker inte de här jag provade nu sitter speciellt "killiga" på mig. Vad är det som skulle vara så "killigt" med de här?

Jag känner mig lite överraskad över hennes sätt att börja härja om modeller.

– Okej, ja men de här går ju ut lite efter knäna. De här andra är ju lite mer insvängda.

Jag börjar bli lite obekväm när expediten envisas med att lägga in en värdering kring vilken modell jag ska ha. Känner att det inte riktigt var det jag ville ha hjälp med. Suckar lite tyst och säger:

– Ja, alltså, det var det jag gillade, att de inte är så tajta över vaderna.

– Jaha, men då kanske du skulle prova den här modellen. Det är en annan killmodell som sitter lite bättre över benen.

– Nja, men okej, jag vill ha den här modellen, har köpt den förut. Jag testar att köpa en storlek mindre helt enkelt.

Går där ifrån, lite halvt mällös över personens sätt. Tänker att det är synd att vi måste envisas med att hålla kvar i om det är en "tjejbyxa" eller "killbyxa".

Allt jag ville veta var ju om de kunde skilja åt mellan olika storlekar. Jag hade varit supernöjd om hon bara svarat att "Ja, jag vet att just den här senaste svarta sändningen var lite större i storlekarna så jag rekommenderar att du tar minst en storlek mindre än du brukar".

Nåväl. Nu är jag hemma igen. Lyckades först få med mig en annan modell i storleken mindre. Den modellen var för liten i den storleken upptäckte jag. Fick åka tillbaka och byta, först i affären igen insåg jag att jag fått med mig en helt annan modell hem.

Nu har jag i alla fall två par nya jeans i min favoritmodell. Ett par svarta i en storlek mindre och ett par blåa i min vanlig storlek. Lycklig över att jag hittade min gamla modell igen.

Den här "killmodellen" sitter fantastiskt bra på mig!

Gillade du inlägget? Dela det gärna till andra:

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Trestegsmetoden

Här presenteras Vildkrafts trestegsmetod utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Gratis video-serie

I tre delar får du ta del av Vildkrafts tre-stegs-metod. Här presenteras metoden utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar utmaning

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Steg-för-steg får du ta del av metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

0 0 röster
Inläggets betyg
Prenumerera
Meddela mig vid
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

OM MIG

Som samtalsterapeut & coach hjälper jag dig att hitta mod och tid att möta det som är du, dina känslor och behov.

Anna-Vildkraft
0
Vad tänker du? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!x
()
x

Sök på vildkraft.se

Här kan du söka rätt på det du letar efter! Som ett google, fast bara här på vildkraft.se

Om du ändå inte hittar det du letar efter kan du alltid maila anna@vildkraft.se så får du hjälp inom kort!