fbpx

Övning: skriva brev till ditt yngre jag

Allt vi är med om och allt som händer formar oss till dem vi är idag. Alla personer vi möter, alla upplevelser vi är med om skapar erfarenheter som tar oss framåt och idag, här och nu, är jag den jag är.

Det är alldeles för lätt att vara hård mot sig själv. Att tänka ”varför gjorde jag si eller så där eller där”. Det är lätt att vara efterklok som det brukar heta.

Idag vill jag påminna om att inte döma dig själv för det som har varit. Du gjorde ditt bästa utifrån dina förutsättningar där och då. Där och då hade du inte den kunskap, känsla och ”facit i hand” som du har idag. Du gjorde precis det rätta där och då.

Tänk tillbaka på den du var och försök känna tacksamhet och kärlek till att du faktiskt gjorde ditt bästa.

självkärlek
Tacksamhet och kärlek, hur ofta ger du det till dig själv?

En konkret övning för det här är att skriva ett brev till dig själv.

Det gjorde jag för några år sen. Jag skrev ett brev till tonåringen Anna:

Käraste Anna…

Jag vet att det finns många saker som du kämpar med just nu. Jag vet att du inte tycker att du får hänga med de coolaste kidsen i plugget och att det är tufft att inte våga lita på att andra människor håller det de lovar.

Jag vet att du inte tycker att du får så mycket bekräftelse, varken hemma i familjen eller av killarna i klassen. Jag vet att du alltid känner dig lite sämre än de andra och att du aldrig tycker du är lika snygg som de andra blonda tjejerna i klassen.

Jag vet att du kommer möta en massa olika människor under de kommande tjugo åren. En massa människor som du i varje möte kommer lära dig saker, stärka dig på olika sätt och göra det möjligt att ständigt utvecklas och hitta nya värden och möjligheter i livet. Även om många av mötena känns jobbiga, onödiga och kanske rent av ångerfulla.

Jag vet att du kommer testa att fejka orgasmer med din första pojkvän för att du tror att det är så en gör för att inte göra sina partner besviken när det tar längre tid att komma än vanligt. Men jag vet att det också kommer att lära dig att du aldrig vill göra om det igen.

Jag vet att du kommer göra massor av saker för andras skull, för det är så du har lärt dig att kärlek är. Men det kommer också så småningom att lära dig att du har möjlighet att få det du vill ha och göra det du vill, utan att känna skuld mot andra.

Jag vet att du kommer använda sex och one-night-stands på krogen för att stilla bekräftelsebehovet när du egentligen sökte kärlek och närhet, men jag vet att sex var det enda verktyget du visste om för att nå dit då. Även detta kommer lära dig saker och en dag kommer du kunna uttrycka att du bara vill mysa och en annan dag kommer du kunna säga ”Jag är kåt, jag vill ha dig nu”, men då handlar det inte längre om att fylla det svarta hålet inom dig, då kommer det handla om lust, liv och upplevelser.

Jag vet att du är livrädd för att säga det du egentligen tycker för att du tror att ingen kan tycka om dig för hela du. Men jag vet också att du en dag kommer vara modigast i världen och hitta kraften att visa precis alla delar av dig själv. Och tro mig, de som stannar kvar då kommer vara de du vill behålla.

Älskade 13-åriga Anna, om du visste allt jag vet idag…! Men eftersom jag inte kan ge dig det jag vet kommer jag göra mitt bästa idag för att leva i nuet och närvara i det fantastiska jag har tack vare dig och de här tjugo åren som har gått. Det bästa jag kan göra för att hylla dig och de här åren är att vara ärlig och sann mot mig själv och de människor jag möter.

Tack älskade 13-åriga Anna för allt du planerar att göra. 

 

 

Hur skulle ditt brev till en yngre version av dig börja? Vilka händelser skulle du må bra av att skicka lite extra kärlek och förståelse till?

Gillade du inlägget? Dela det gärna till andra:

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Gratis video-serie

I tre delar får du ta del av Vildkrafts tre-stegs-metod. Här presenteras metoden utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar utmaning

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Steg-för-steg får du ta del av metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Gratis video-serie

I tre delar får du ta del av Vildkrafts tre-stegs-metod. Här presenteras metoden utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar utmaning

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Steg-för-steg får du ta del av metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

0 0 röster
Inläggets betyg
Prenumerera
Meddela mig vid
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

OM MIG

Som samtalsterapeut & coach hjälper jag dig att hitta mod och tid att möta det som är du, dina känslor och behov.

Anna-Vildkraft
0
Vad tänker du? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!x
()
x

Sök på vildkraft.se

Här kan du söka rätt på det du letar efter! Som ett google, fast bara här på vildkraft.se

Om du ändå inte hittar det du letar efter kan du alltid maila anna@vildkraft.se så får du hjälp inom kort!