9 saker jag oroar mig för

För två veckor sedan handlade det personliga inlägget om att leva med stressen och ett av mina tidigare yrken. Jag ser inte mig själv som en person som oroar mig för allt och alla, men jag kan inte förneka att det finns en del saker som ändå oroar, stressar eller suger energi för att det tar mitt fokus. Här kommer en del av dem:

  • pengar (trots att de alltid räckt till på ett eller annat vis sen jag flyttade hemifrån för femton år sedan)
  • vad andra tycker (störigt som f*n eftersom jag tycker att jag inte bryr mig, men gör det ändå)
  • att inte hinna göra allt roligt jag vill (jag är inte så rädd för själva döden, men rädd att förlora allt jag har i detta liv och inte hinna uppleva och genomföra allt roligt som jag har tänkt)
  • att sommaren tar slut (har alltid en oroskänsla under våren/sommaren och funderar mycket på hur vi överlever mörkret på andra halvåret)
  • att min älskade Ronja-katt ska lämna jordelivet (vi har verkligen fått ett extra speciellt band till varandra sen jag flyttade ut på landet)
  • att kaos och katastrofer ska utbryta (är som sagt inte jätterädd för döden, men kan under en flygtur till exempel oroa mig hur människorna omkring mig kommer reagera om någonting går snett)
  • smärta (vill helst inte tänka på saker såsom huggormsbett, bryta ben, bilolyckor och så vidare)
  • att komma försent (jag blir sjukt stressad även om det bara handlar om några minuter, jag tycker om att vara i tid och att visa respekt för den eller de andra som jag bokat tiden med)
  • att hat och mörker tar över världen (varje gång jag läser om attentat och terror i världen eller bara råkar läsa trollkommentarer på Facebook/forum/liknande så hugger det till i hjärtat och jag tänker på hur viktigt det är att vi gör vårt bästa för att sprida kärlek i världen och till varandra)

Vad oroar du dig för? Eller är du också en sådan som inte oroar dig? 😉

Detta inlägg har 2 kommentarer

Lämna ett svar