fbpx

Livet som en fartlek

Det är lördag och alldeles strax dags för mig att åka till mitt extrajobb. Mornarna nu är lika magiska som sommarens kvällar och jag sitter vid köksbordet med en kopp kaffe och tittar ut över trädgården (när jag inte tittar in hit mot datorn). Katten Ronja har precis varit ute på sin lilla morgonrunda, sedan kommer hon sova gott här inne under tiden jag jobbar. Innan jobbet tänkte jag dela med mig av några rader som jag så klokt plitade ner i april 2012. Ord som handlar om både träning, fartlek och återhämtning:

Jag kommer inte ihåg om jag skrivit om det jag brukar tänka på när jag kör spinningen? Att ”livet är som ett spinpass, le när det går tungt så går det lättare!” Idag när jag sprang tänkte jag på att livet är som en fartlek*. En orkar köra fullt ös under en begränsad tid, men då måste en också planera för att kunna ta det lugnare nästa period. Ibland när en tar ut sig för mycket i de intensiva perioderna så krävs det antingen en längre viloperiod, eller ett betydligt lägre tempo.

Det är otroligt viktigt att man tar med återhämtningen i all planering, speciellt när det är mycket omkring oss. Dock är vi alla olika och återhämtning betyder inte samma sak för olika personer. För en person kan återhämtning betyda en lång skogspromenad. För andra kan det betyda att man sover ut riktigt ordentligt och tar en riktig vilodag. Jag är mer åt det sistnämnda hållet. När jag har intensiva perioder ser jag till att åtminstone då och då ta en helg där jag inte har någonting alls planerat. Även om jag älskar att vara social och träffa vänner så behöver ändå mitt psyke och min kropp lugn egentid för återhämtning. Jag tränar gärna ett eller två pass under en sån helg, men spontant och oplanerat. Dessa helger krävs då mina veckor oftast är väldigt uppbokade med långa dagar på jobbet och nu även träning."

*Fartlek är en löpträning där löparen springer en sträcka i varierande fart, från jogg till 80-90 % av max. Tanken är att löparen själv utifrån sin egen känsla, lust och naturens skiftningar bestämmer hur fort han/hon springer de olika delavsnitten av en sträcka. Vanligtvis blir den totala distansen 5 till 10 km. Fartlek är ett utmärkt sätt att kombinera löpglädje med den träningseffekt man vill uppnå. Ordet är från början svenskt, men senare inlånat till flera andra språk och används av förklarliga skäl i en del engelska vitsar. Källa: Wikipedia

fartlek-livet

Lite rödhårigare än nu, men lika glad och redo för träning *thumbs up*

Vad är återhämtning för dig? Behöver du motion eller vila?

Gillade du inlägget? Dela det gärna till andra:

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Trestegsmetoden

Här presenteras Vildkrafts trestegsmetod utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Gratis video-serie

I tre delar får du ta del av Vildkrafts tre-stegs-metod. Här presenteras metoden utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar utmaning

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Steg-för-steg får du ta del av metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

0 0 röster
Inläggets betyg
Prenumerera
Meddela mig vid
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

OM MIG

Som samtalsterapeut & coach hjälper jag dig att hitta mod och tid att möta det som är du, dina känslor och behov.

Anna-Vildkraft
0
Vad tänker du? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!x
()
x

Sök på vildkraft.se

Här kan du söka rätt på det du letar efter! Som ett google, fast bara här på vildkraft.se

Om du ändå inte hittar det du letar efter kan du alltid maila anna@vildkraft.se så får du hjälp inom kort!