Mina kontraster – en lista

Så länge jag kan minnas så har jag alltid haft lätt för att ta in argument från båda sidor i frågor och ämnen. Jag brottas hela tiden med olika alternativ i allt från att välja vilken film jag ska se på till vilket parti jag ska rösta på. Samtidigt som jag älskar kontraster i livet och att det faktiskt inte alltid behöver vara på ETT sätt hela tiden, så går det ju helt klart åt mycket energi när jag inför varje litet beslut behöver väga för- och nackdelar för vad som händer om jag väljer än det ena än det andra. Just nu får jag ofta kommentaren att “oj, vilken kontrast att flytta från Stockholm till ett hus på landet”. Självklart förstår jag att det är en kontrast, men kontrasterna är så självklara i mitt liv så jag ser dem nästan inte, de bara finns där hela tiden. Många gånger försöker jag ta beslut som gör att jag kan få gnaga lite på kakan samtidigt som jag kan ha den kvar, inte alltid det funkar så bra, men försöker i de fall det funkar.

I kategorin Personliga Anna så har jag tidigare berättat om några av mina egenskaper och förra veckan så berättade jag om sorgen och saknaden. I detta inlägg som också tillhör den kategorin tänkte jag lista några exempel på kontraster som jag brottats med, och älskat, i större delen av mitt liv.

Lista på kontraster:

Landet – Storstan (landet är min största kärlek just nu, även om vissa saker är lättare i stan)

Egentid – Social tid (min introverta sida gör mig aldrig ensam, men det är trevligt med annat sällskap ibland också)

Spontanitet – Planering (utifrån en bra planering är det lättare att vara spontan)

Kaos – Struktur (jag försöker städa och ha struktur, men så kommer virvelvinden och så är det kaos igen)

Introvert – Extrovert (en introverts betänksamhet och en extroverts längtan att stå i centrum)

Traditioner – Nya påhitt (älskar nostalgi och att återuppleva minnen, men allt nytt är också så spännande)

Svag – Stark (ena dagen erövrar jag världen, nästa dag är det även ett projekt att ta sig upp ur sängen)

Frihet – Ansvar (har svårt att säga nej till att lära mig nya saker och ta ansvar eftersom jag älskar att lära mig nytt, men får lätt lite panik när jag inser mängden jag tagit på mina axlar)

Magkänsla – Hjärna (numera är magkänslan starkare än logiska hjärnan, men det kan vara tufft att lyssna på magkänslan när logiken säger att den har fel)

kontraster-stillhet-brasa-öppen-spis

Att vara ensam, tända en brasa och läsa en bok kan vara bland det bästa som finns!

kontraster-aktiv-med-vänner-grilla-hamburgare

Samtidigt som det kan vara hur trevligt som helst att grilla hamburgare tillsammans med goda vänner!

Hur ser din vardag ut? Väljer du alltid det ena eller andra på ett enkelt sätt eller brottas du också med kontraster?

This Post Has 3 Comments

  1. Paulina Gunnardo

    Intressant inlägg.
    Jo, här har du en till med kontraster. Tyckte det var märkligare förut och placerade mig själv mer i en box förut med tydligare beskrivningar för mig själv över hur jag är. Men mer åren har jag upptäckt fler nyanser och börjat lära känna andra sidor hos mig själv och tillåta dom att få ta mer plats. Jätteskönt 🙂

    1. Beautiful Life

      Härligt! Det är så skönt att en aldrig behöver känna att en är klar med sig själv. Jag upplever det som att det är en oändlig resa med nya insikter hela tiden, haha! Upptäcktsresa liksom 😛

Leave a Reply