fbpx

9 saker jag vill göra innan jag dör

Jag har otroligt stark tillit och tro till tankens kraft och betydelse för hur våra liv händer och sker. Det är inte så att jag menar att vi ska gå och intala oss saker och ljuga för oss själva och hela tiden tänka "jag är lycklig, jag är lycklig". För det är minst lika viktigt att tillåta sig själv att inte vara lycklig när sådana perioder i livet kommer. Jag tänker mer på tankens kraft att föra fokus framåt, att när vi är redo för att bli lyckliga igen så kan vi fokusera på det och ta oss dit.

Det kan också handla om drömmar och visioner som vi kanske inte vågar hoppas på för att de känns så långt borta och onåbara, men vad har du att förlora om du riktar tankens kraft åt det du verkligen vill? Får ganska många år sedan, kanske 8-10 år eller så så hade jag ett kollegieblock där jag skrev ner tankar och idéer i livet just då, en slags dagbok kanske en skulle kunna kalla det. Jag minns att jag skrev en lista i det blocket på saker som just där och då kändes otroligt långt borta, men saker som jag någonstans kände en längtan efter att göra. Det roliga är att jag läste den där listan för något år sedan och upptäckte att det bara fanns en endaste sak kvar som jag inte hade gjort än. Jag blev själv lite överraskad över att det hade skett, för just där och då mindes jag knappt att jag hade gjort den listan tidigare.

Idag skriver jag en ny lista på saker som jag någonstans inom mig vet att jag vill göra, en del mindre saker, en del större. Jag listar idag 9 saker som jag vill göra innan jag dör.

  • Färga håret lila. Kanske inte helt jättelångt borta, det finns till och med en hårfärgsförpackning med lila färg i mitt skafferi. Det enda som hindrat mig från att använda den hittills är att jag blivit väldans förtjust i mitt blonda och solblekta hår som sommaren har belönat mig med. Sen har jag blivit lite fegare med åren märker jag, för några år sedan färgade jag håret hej vilt i bland annat olika röda nyanser. Men hey, lila it's gonna be some day!
  • Raka av mig håret. Ja, jag har faktiskt ett flertal gånger varit riktigt nära i tanken, men inte vågat komma till skott. Ibland har jag tänkt att jag kanske ska göra det när jag är ledig en längre tid, för jag tror egentligen inte att jag skulle passa speciellt bra i rakat hår, men det finns ändå någonting där som gör att jag vill testa.
  • Gå en danskurs. Japp! Här har vi punkten som fortfarande finns kvar från min gamla lista! Eller ja, det stod faktiskt ännu mer specifikt "gå en buggkurs". Denna punkt är jag visserligen väldigt nära att genomföra, imorgon startar min terminskurs i Lindy Hop. Jag valde mellan bugg, salsa eller Lindy Hop och det blev som sagt det sistnämnda den här gången. Har alltid beundrat människor som kan dansa och jag känner att det är dags att göra slag i saken nu! Lindy Hop och danskurs, here I come!  Danskursen blev inställd på grund av för få deltagande och kanske var det med facit i hand lika bra, jag var lite för duktig denna höst att planera in för många aktiviteter. Men en danskurs kommer jag gå i framtiden i någon form!
  • Leda gruppträningspass i någon form av koreografiskt pass, typ jympa, step eller liknande. För x antal år sedan skulle jag inte tro att det var sant att jag just skrev den där meningen. Jag? Leda ett koreografiskt pass? Men jo, det har jag faktiskt känt inom mig en längre tid nu att jag vill, jag vill sprida träningsglädje genom att röra på kroppen till musik i olika takter och rörelser utan att gömma mig "bakom" en spinningcykel eller luta mig mot ett redskap i till exempel cirkelgym. Jag vill tjoa och tjimma och skapa mina egna fantastiska pass i gruppsalen! Och framförallt, utvecklas och gå utanför bevämlighetsboxen. Inte alltid helt bekvämt, men otroligt belönande när en lyckas med det en tar sig för med!
  • Bekanta mig med hästar och lära mig att rida. När jag var liten var hästar extremt farliga och det var inte någonting en kunde syssla med på fritiden (i föräldrarnas tycke alltså, eller kanske framförallt pappas). Idag förstår jag att denna filosofi var baserad på okunskap och jag kan också förstå att våra ekonomiska situation inte direkt skulle haft utrymme för det. Idag styr jag själv över mina intressen och prioriteringar och att lära mig rida är någonting jag kommer göra i framtiden, inte denna termin och troligtvis inte nästa heller, men vem vet, om ett år kanske?
  • Driva en kursgård eller anordna någon form av retreats. Jag drömmer om att anordna helger eller dagar fyllda av träning och olika former av workshops med terapeutisk inriktning. Vad sägs om meditationstekniker, bildterapi, drömterapi eller gruppterapi kanske? Mellan träningspassen och de djupa samtalen så äter vi god och hälsosam mat såklart! I drömmarnas värld är ingenting omöjligt och jag kan ändå tycka att jag är på god väg när jag nu håller på och köper ett hus med flertalet byggnader runt omkring som skulle gå att rusta upp. Inom en fem årsplan kommer jag säkerligen presentera någonting inom detta område!
  • Arbeta med och lösa upp mina inre begränsningar. Jag tänker bland annat på det jag tidigare har skrivit kring "Vänskap och att vara en del av gemenskapen". Detta är någonting jag är mycket medveten om bara sitter i mitt eget huvud och att jag har flertalet sammanhang där jag kan förstå lite grann att jag är en del av gemenskapen, men inte riktigt känna det. Innan jag dör vill jag i djupet av mitt hjärta känna denna gemenskap och tillhörighet, jag kommer då inte bara förstå det med huvudet.
  • Genomföra en Svensk Klassiker. Jag tänker ofta på en chef som jag hade för x antal år sedan som gjorde klassikern när vi jobbade ihop. Jag visste redan innan det att jag ville göra en klassiker någon gång, men hans insats gjorde mig extra taggad att någon gång genomföra den. När jag slutade på det jobbet så gjorde mina gulliga arbetskamrater en minnesbok till mig där alla som ville fick klistra in en bild på sig själva och skriva en rad eller två. På hans sida står det "Lycka till Anna! Glöm aldrig dina mål och drömmar!". Jag vet inte om han egentligen syftade på den svenska klassikern, men det är den jag tänker på när jag läser hans rader. Om det inte kostade så mycket pengar med anmälningar till alla lopp och resorna dit så skulle jag nog göra den nästa år, men tror den får vänta ett tag till. Kanske finns det någon som vill sponsra mig? Haha!
  • Att hitta personen med stort P och dela mitt liv med lite extra. Jag delar redan mitt liv med många, men någonstans väntar jag på en person till som tar mig med storm, som vänder upp och ner på mitt liv, men ändå låter mig stå stadigt i mina värderingar och intressen. Jag har inte ett dugg bråttom och väntar hellre lite extra länge, för jag tror och vet att det kommer vara värt det. Det behöver inte vara livslångt, men det kommer bli omtumlande och härligt den tiden vi får.
frigörande-dans-drömmar
Att dansa var för inte så längesen någonting jag bara drömde om och beundrade människor som gjorde. Nu går jag både på frigörande dans och ska påbörja en kurs i Lindy Hop. Våga dröm! Våga få!
publicitet-na-artikel
Att under en och samma vecka få vara med i både NA och Amelia var någonting som jag inte ens HANN drömma om innan det hände, men gick runt med tanken "nyp mig, är detta sant?" den veckan! Mer om mina tankar från den veckan hittar du här.
drömmar-om-utekatt
Att få se min älskade Ronja bli en utekatt var en dröm jag bar med mig länge. Tyvärr hann inte hennes älskade syster uppleva samma sak, men vet att Selma finns med och vakar över oss <3

Gör en lista du också! Vad har du för drömmar? Har du någonting att förlora på att skriva ner dem?

Gillade du inlägget? Dela det gärna till andra:

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Trestegsmetoden

Här presenteras Vildkrafts trestegsmetod utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Gratis video-serie

I tre delar får du ta del av Vildkrafts tre-stegs-metod. Här presenteras metoden utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar utmaning

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Steg-för-steg får du ta del av metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

0 0 röster
Inläggets betyg
Prenumerera
Meddela mig vid
guest

14 Kommentarer
Äldst
Nyast Most Voted
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Clara

Spännande det låter, speciellt det där med träningen (såklart)! Angående gruppträning med koreografi, så är det något jag också skulle vilja lära mig… Frågan är bara vart man gör det!

[…] Anna på beautifullife.se har delat med sig av nio saker hon vill göra innan hon dör… Och jag blev så inspirerad av hennes lista att jag kände att jag måste göra samma sak! Jag har bara ett år kvar av min utbildning på GIH, sen ska jag vara klar och då… Vad händer då? Rastlösaste tjejen någonsin här.  […]

Clara, Bossbloggen

Fin lista med väldigt fina mål! Hoppas du når dem alla 😀 Delar till exempel hårfärgen men har blått som dröm 😉 Hästar är fantastiska varelser så det låter också som en fantastiskt punkt på listan.

[…] början av vecka så skrev jag en lista på saker som jag vill göra innan jag dör. I inlägget skrev jag också en del om drömmar och att våga säga dem högt för sig själv, […]

[…] göra för att få mitt företag att växa. Jag blir också lite yr av att läsa mitt inlägg om 9 saker jag vill göra innan jag dör och inser att saker och ting händer på listan. Jag börjar hitta en träningsrutin där jag ser […]

[…] tre månader sedan så skrev jag en liten bucketlist, ett inlägg om 9 saker jag vill göra innan jag dör. I det inlägget kan vi bland annat läsa om att jag var nyfiken på att lära mig mer om hästar […]

[…] kring medvetenhet kring hållbarhet och miljöpåvarken. Jag knåpar ihop en liten bucketlist med saker jag vill göra innan jag dör. Intressant nog så är det redan några saker som jag bockat av nu under hösten […]

[…] av att skriva listor på saker som jag vill ska hända. I augusti förra året skrev jag ”9 saker jag vill göra innan jag dör” och sedan dess har ett flertal saker på listan gått i uppfyllelse. En av sakerna skrev jag […]

[…] av att skriva listor på saker som jag vill ska hända. I augusti förra året skrev jag ”9 saker jag vill göra innan jag dör” och sedan dess har ett flertal saker på listan gått i uppfyllelse. En av sakerna skrev jag […]

[…] början av vecka så skrev jag en lista på saker som jag vill göra innan jag dör. I inlägget skrev jag också en del om drömmar och att våga säga dem högt för sig själv, […]

[…] tre månader sedan så skrev jag en liten bucketlist, ett inlägg om 9 saker jag vill göra innan jag dör. I det inlägget kan vi bland annat läsa om att jag var nyfiken på att lära mig mer om […]

[…] göra för att få mitt företag att växa. Jag blir också lite yr av att läsa mitt inlägg om 9 saker jag vill göra innan jag dör och inser att saker och ting händer på listan. Jag börjar hitta en träningsrutin där jag […]

[…] av att skriva listor på saker som jag vill ska hända. I augusti förra året skrev jag "9 saker jag vill göra innan jag dör" och sedan dess har ett flertal saker på listan gått i uppfyllelse. En av sakerna skrev jag mer […]

OM MIG

Som samtalsterapeut & coach hjälper jag dig att hitta mod och tid att möta det som är du, dina känslor och behov.

Anna-Vildkraft
14
0
Vad tänker du? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!x
()
x

Sök på vildkraft.se

Här kan du söka rätt på det du letar efter! Som ett google, fast bara här på vildkraft.se

Om du ändå inte hittar det du letar efter kan du alltid maila anna@vildkraft.se så får du hjälp inom kort!