fbpx

”Söndags”-Snackis v 51

Idag är det annandag jul och i mig känns det verkligen som om det är söndag. Har tänkt i helgen att jag ska skriva min söndagssnackis idag, men kom på idag att det egentligen är måndag. Lätt att det blir lite snurrigt med dagarna när det är lite längre helger! Julen har firats i familjens tecken med massor av god mat, även om det känns skönt att det är ett tag nu tills nästa gång julmat ska förtäras, haha.

Nu hög tid att reflektera lite kring veckans som gått och veckans som kommer:

23122016-dsc07262
Årets julbord hemma hos min moster! Tillsammans med mina två kusiner, kusinbarn, mamma och mormor!
23122016-dsc07263
Det är svårt att sätta en riktig favorit på julbordet, men tror jag röstar för Jansson, köttbullar och skinkan!
23122016-dsc07265
Att vara barn på julafton är en låååång lång väntan. Idag är det lätt att jag glömmer bort hur förväntansfull jag var som barn och tyckte de vuxna åt julmaten i en evighet innan det blev dags att öppna presenter!

Veckans humör

Ja, även som förra veckan så har jag upplevt både det ena och det andra humöret under veckan. Jag reflekterade faktiskt kring det häromdagen och jag börjar känna mer och mer tacksamhet över att jag numera kan känna så mycket olika känslor. Det fanns en tid då allting kändes likadant, en slags nervös oro i bröstet oavsett om det var glädje, rädsla eller sorg. Allt på grund av att jag under väldigt många år trängt undan och stängt av mycket av mina känslor. Efter mycket arbete med mig själv genom utbildning, terapi och reflektioner så kan jag numera känna de flesta känslorna och bejaka dem. Under veckan är jag till exempel tacksam för att jag har tillåtit mig själv att bli arg, säga ifrån/sätta gränser och även lyssnat på infall och tagit mig tiden att genomföra infallen jag fått.

23122016-dsc07241

På väg mot julfirande på julafton så åkte jag på denna väg och fick uppleva både sol och dagsljus!  Inom mig skrek en röst att jag skulle stanna bilen och fota, men jag försökte ignorera den eftersom jag var några minuter sen.

23122016-dsc07243
Men så tänkte jag, vad gör väl 2-3 minuter till i försening om jag får lyssna på mitt inre och fånga lite fina bilder?
23122016-dsc07249
Solen gnistrar strax ovanför skogen!

Veckans insikt

För min del är prestation och disciplin två ord som klingar väldigt negativt. Jag har brottats länge med duktighetsrollen och alla måsten, vilket för mig också är sammankopplat med förknippat med prestation och att prestera. Disciplin för mig innebär hårt arbete, sikta mot ett mål och hålla sig till planen oavsett vad. I min inre bild av att vara disciplinerad så försvinner glädjen och spontaniteten i livet. Efter diskussioner i veckan så har jag börjat släppa in och fundera på andra betydelser av orden. Att prestera kan vara en stor drivkraft för att känna mening med livet och att vara disciplinerad kan också betyda att jobba regelbundet för att hitta glädje och mening i sitt liv, inte bara kämpa för ett högt uppsatt mål utan spontanitet och glädje. Vad tänker du på när du hör orden prestation och disciplin?

Veckans utmaning

I förra veckans SöndagsSnackis så skrev jag om att meditera innan sänggång och skriva tacksamhetsdagbok varje kväll. Jag har testat lite olika varianter kring meditationen innan sänggång. Några kvällar har jag mediterat i vardagsrummet innan sänggång, vilket har varit avslappnande men lätt att tankarna snurrar igång igen innan jag hinner lägga mig. Det jag har gillat bäst är att koppla ner mobilen från wifi och läsa en bok när jag väl lagt mig och sedan lyssnar jag på en insomningsmeditation/hypnos när jag tröttnat på att läsa. Senaste kvällarna har jag lyssnat på Louise Hay kvällsmeditation, vilken jag har tyckt mycket om. Tacksamhetslistan började jag med att skriva upp i en anteckningsbok några kvällar, men det har känts som ett för stort projekt på något sätt och jag har dragit mig för att göra det. Istället har jag de senaste kvällarna bett som en liten tacksamhetsbön istället där jag för mig själv går igenom dagen och känner tacksamhet för tre saker som hänt eller som jag känt under dagen. Sammanfattningsvis tycker jag att det har varit en bra utmaning och jag kommer försöka fortsätta med den! Jag tycker den har gett mig bättre sömn och jag upplever att jag drömt intressanta och mer rena (i brist på annat ord) drömmar på nätterna.

Veckans träning

Jag har känt mig lite hängig och trött på kvällarna efter jobbet den här veckan. En av kvällarna tränade jag ändå ett styrkepass och jag mådde mycket bättre efteråt. De andra kvällarna har jag hoppat över träningen, vilat och pratat här hemma istället. I fredags ledde jag mitt spinningpass och firade in helg och jul sådär dagen före doppardan! Igår kände jag inte för att stänga in mig på ett gym utan kände att en promenad i naturen skulle ge mer. Jag tog på mig uteträningskläder, promenerade och gjorde sedan lite knäböj, utfall och balansövningar ute i det fria. Mycket skönt beslut och pass! Idag har jag träningsvärk i skinkorna!

25122016-img_0753
En liten selfie från gårdagens balansövningar, hmm, inte helt lätt fotoposition...

Nästa (denna) veckas utmaning

Denna vecka vill jag börja med en rutin att meditera på morgonen det första jag gör. Om tid finns så vill jag avsätta 30-45 minuter till detta, men om jag börjar jobba tidigt så anpassar jag till kortare meditationstid. Jag har tjuvstartat lite på rutinen och de senaste dagarna så har jag lyssnat på Louise Hays morgonmeditation. Jag gör det för att inte fastna i negativa mönster det första jag gör, utan istället få ord och påminnelse kring livet och dess möjligheter!

Nästa (denna) veckas höjdpunkter

En hel del ledighet står nu framför dörren och den ser jag naturligtvis väldigt mycket fram emot! I denna ledighet vill jag fundera en hel del kring vad som ger mig glädje och hur jag kan göra för att få mer av den glädjen i vardagen. Jag vill också passa på att planera lite vad jag vill inför 2017 med mitt företag och vad jag kan sätta igång med under de här första månaderna av året. Nästan så att dessa punkter kan stå under "utmaningar" också för det är inte helt lätta uppgifter, men jag ser också väldigt mycket fram emot att få tid till detta! På lördag är det nyårsafton och även om vi inte har några planer för den än så ser jag fram emot att få fira in det nya året. Jag gillar känslan av att ett oskrivet blad står framför mig.

Bild: Pixabay

Hur har din julvecka varit? Vad ser du fram emot i nyårsveckan?

Gillade du inlägget? Dela det gärna till andra:

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Trestegsmetoden

Här presenteras Vildkrafts trestegsmetod utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Gratis video-serie

I tre delar får du ta del av Vildkrafts tre-stegs-metod. Här presenteras metoden utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar utmaning

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Steg-för-steg får du ta del av metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

0 0 röster
Inläggets betyg
Prenumerera
Meddela mig vid
guest

1 Kommentar
Äldst
Nyast Most Voted
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

[…] Jag blir väldigt påverkad av andra människors humör och sinnesstämning. Jag ser mig själv som att jag har HSP-drag i min personlighet och jag har omedvetet mina känselsprötar ute hela tiden för att känna av stämningar i rum jag kommer in i och vilket humör andra människor är på. Lägg därpå till att mina inbyggda mönster från förr gör att jag väldigt lätt tar på mig skulden för att andra människor inte mår bra så ni kan ju gissa att det går åt ungefär massor med energi i onödan kring detta. I veckan som gått har jag försökt tänka extra mycket på att vara kvar i min egen sinnesstämning när jag möter andra människor och försöka täppa till istället för att ta in alla andras humör och låta det påverka mig. Ibland går det bättre och ibland lite sämre och jag känner att det är en stor del i mitt fortsatta arbete i att sätta gränser och värna om mina egna behov som jag skrev lite om i förra veckans SöndagsSnackis. […]

OM MIG

Som samtalsterapeut & coach hjälper jag dig att hitta mod och tid att möta det som är du, dina känslor och behov.

Anna-Vildkraft
1
0
Vad tänker du? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!x
()
x

Sök på vildkraft.se

Här kan du söka rätt på det du letar efter! Som ett google, fast bara här på vildkraft.se

Om du ändå inte hittar det du letar efter kan du alltid maila anna@vildkraft.se så får du hjälp inom kort!