SöndagsSnackis v 52

Gott Nytt År på er! Nu är det första dagen på ett helt nytt år, 2017 ligger framför oss. Jag gillar känslan av att ha ett skrivet blad framför mig, samtidigt som det blanka pappret också kan vara skrämmande. Var ska jag lägga det första strecket? Hur kommer helheten att bli? Jag kommer under veckan som kommer skriva en liten sammanfattning av 2016 och även ett inlägg där jag kikar framåt och delar med mig av lite tankar och drömmar om 2017. Men först ut en liten summering över veckan som har gått:

img_0769

Lite den här känslan har jag lätt att fastna i. “Jag ska bara” och sen ska jag vara lycklig och leva det perfekta livet. Jag jobbar på att försöka vara närvarande, i nuet och vara tacksam för att jag är där jag är istället för att alltid vara på väg någon annanstans! Bild: sparad från Facebook i veckan, minns dock inte källan…

Veckans humör

Jag blir väldigt påverkad av andra människors humör och sinnesstämning. Jag ser mig själv som att jag har HSP-drag i min personlighet och jag har omedvetet mina känselsprötar ute hela tiden för att känna av stämningar i rum jag kommer in i och vilket humör andra människor är på. Lägg därpå till att mina inbyggda mönster från förr gör att jag väldigt lätt tar på mig skulden för att andra människor inte mår bra så ni kan ju gissa att det går åt ungefär massor med energi i onödan kring detta. I veckan som gått har jag försökt tänka extra mycket på att vara kvar i min egen sinnesstämning när jag möter andra människor och försöka täppa till istället för att ta in alla andras humör och låta det påverka mig. Ibland går det bättre och ibland lite sämre och jag känner att det är en stor del i mitt fortsatta arbete i att sätta gränser och värna om mina egna behov som jag skrev lite om i förra veckans SöndagsSnackis.

Veckans insikt

Den största insikten eller påminnelsen som jag kan se att jag fått denna vecka var nog när jag var på väg till fredagens spinningpass. Jag har väldigt lätt att bli fånge i mina egna rutiner och planering och känna att saker blir till måsten och inte längre roliga. Att leda pass regelbundet kan vara en sådan sak och jag hamnar i negativa tankemönster just innan jag ska leda. Varför gör jag det här? Vad tungt och jobbigt det här känns. Ska jag verkligen leda nästa termin också? Någonstans i dessa tankar i fredags så började jag väldigt fritt fundera på olika pass som jag har lett och så såg jag mig själv tänka “ja, men spinningen, det är det absolut roligaste passet jag leder”. Oj! Ser ni själva vilken insikt? Vad konstiga våra tankemönster är egentligen, å ena sidan beklagar jag mig för att jag ska leda spinningpass, å andra sidan så kommer jag på mig själv att tänka att spinning är det roligaste passet jag vet. Veckans insikt har också lett till nästa veckas utmaning som jag skriver mer om lite längre ner.

Veckans träning

Träningsmässigt har denna vecka varit en fantastiskt bra och produktiv vecka! Jag har endast jobbat två dagar, vilket gjort det möjligt att hinna med väldigt mycket träning, utan att göra alltför mycket avkall på andra saker som jag vill hinna med. När jag summerade i almanackan i förmiddags så insåg jag att jag tränat sju pass totalt denna vecka!! Två stycken rygg-/bicepspass, två stycken axlar/mage-pass, ett bröst-/tricepspass, ett benpass och ett spinningpass. Sju pass är väldigt mycket att få till för att vara mig och med den träningsmängden bakom mig så känner jag mig ändå pigg och stark i kroppen, vilket känns väldigt kul och skönt! Nästa vecka blir det lite mindre tid för träning och jag går in i fjärde och sista veckan med 12 repetitioner i styrkan. Nöjd!

Härlig känsla när vi unnar oss träning som vi vet är bra för oss och märker resultat av det vi gör! Jag märker till exempel av en helt annan känsla i huksittande position än vad jag haft tidigare! Bild: Pixabay

Veckans utmaning

Denna veckas utmaning var att meditera på morgonen, typ det första jag gör på morgonen. Jag har testat lite olika varianter och det har varit väldigt skönt att komma igång på ett positivt sätt redan från start på morgonen. Speciellt nu när jag varit mycket ledig under veckan så har det känts väldigt bra. Jag har annars lätt för att bara gå och dra och sega i flera timmar när jag inte har något speciellt inplanerat på en dag, som om jag aldrig kommer igång. Jag har provat lite olika slags meditationer, sök på youtube på till exempel “morning meditation” för att få lite olika förslag. Jag har också ibland bara suttit och lyssnat på lugn musik en stund. Kärleken min har som nyårslöfte under 2017 att köra en meditation på morgonen, vilket känns väldigt bra och skönt för då kan vi peppa varandra att hålla i rutinen, för jag tror verkligen att jag kommer ha stor nytta av denna vana!

Nästa veckas utmaning

Efter att ha uppmärksammat mitt ologiska negativa tankemönster i fredags så bestämde jag mig för att blicka framåt in i 2017 med att göra mig själv medveten om mina negativa tankemönster som jag lätt hamnar i kring saker som går på rutin. Jag älskar struktur, planering och rutin, samtidigt som jag kan känna mig inlåst i mitt eget fängelse om det blir för mycket samma sak hela tiden. Under nästa vecka ska jag vara extra uppmärksam på när jag hamnar i dessa tankebanor och påminna mig själv om att den enda som har nyckeln till att komma ut ur det där fängelset är jag själv. Och samtidigt påminna mig om syftet, meningen och glädjen med varför jag har till exempel spinningpasset inplanerat i min almanacka varje vecka!

Ett av mina favoritcitat som jag har och har haft som bakgrundbild i min telefon under flera år! Bild: Quotesville.net

Nästa veckas höjdpunkter

På tisdag har jag tid bokad hos banken och ska skriva på köpekontrakt för huset som jag ska köpa. Det är ju farmor och farfars gamla hus och jag har redan på egen hand haft tillgång till det under snart tre år, men nu har jag bestämt mig för att köpa och det känns både pirrigt och läskigt att nu slutligen skriva på papper till det. Känns väldigt vuxet på något sätt, på gott och ont… Nästa vecka är som sagt sista veckan med just det här träningsupplägget och jag känner mig stolt och glad över att jag ger mig själv tiden och möjligheten att leva som jag lär. Att bygga upp kroppen från grunden och att inte ha bråttom ger verkligen effekt! På bara tre veckor märker jag skillnad i teknik, stabilitet och känsla av styrka i övningar och jag ser fram emot veckans träningspass! I övrigt är verkligen 2017 ett oskrivet blad och jag ser rent allmänt fram emot att få kicka igång året idag och nästa vecka!

Hur var din sista vecka på året och hur startar det nya året?

This Post Has 2 Comments

    1. Beautiful Life

      Jaa! Och det är intressant att göra dem! Att få reflektera hur mycket en har gjort på en vecka även när det känns som tiden svischat iväg!

Leave a Reply