fbpx

SöndagsSnackis v 3

Idag är det söndag, vilket betyder SöndagsSnackis här på bloggen. För min del brukar det också betyda lite mer bloggjobb och planering för inläggen som kommer under nästa vecka. Vad brukar du göra på söndagar? Varierar du eller finns det en agenda för söndagarna?

kyrkberget-lindesberg

Igår tog vi en skön liten promenad strax innan dagsljuset försvann!

Veckans humör

Första halvan av veckan har jag mått toppen! Uppskattat nuet och livet har känts lätt att leva. I onsdags besökte jag både mormor och mamma och hade väldigt trevligt! Hos mormor pratade vi bland annat om döden på lite olika sätt och lite om både mormors barndom och min egen. Sådana där samtal som terapeut-Anna går igång på och uppskattar!

Andra halvan har varit lite tyngre. I torsdags jobbade jag min första dag som lärarvikarie och jag tror att jag kommer trivas väldigt bra i min nya roll! Efter arbetsdagen så kände jag mig lite snurrig av alla intryck och en hel del gamla känslor kring min egen skoltid kom över mig. Jag känner att jag ofta balanserar på en skör tråd mellan lycka och någon typ av sorg, de ligger ju väldigt nära varandra. Vem har inte skrattat så mycket att en börjat gråta? Ibland har jag nästan gjort tvärtom också, börjat skratta i gråten. Lyckan i det här fallet bestod av alla möjligheter och dörrar som jag öppnar mest hela tiden och hur intressant och kul det är att ha den friheten att göra det (och att tas emot med öppna armar på nya arbetsplatser). Sorgen, eller snarare rädslan, består nog lite av "vad fan håller jag på med" och några uns att tvivla på mig själv. Kommer jag klara av det jag tar mig för?

https://www.instagram.com/p/BPcyVy2hKrI/?taken-by=beautifullifese

Sedan i torsdags eftermiddag/kväll så har jag varit extremt trött och sårbar. I torsdags hade jag lite svårt att hantera den skiftningen i humöret, det kändes som en besvikelse efter att ha varit så hög och full av energi i nästan två veckor. Jag gjorde det jag vet att jag inte borde göra, jag kämpade emot min dipp in i det längsta och vägrade liksom släppa ut det jag kände. Jag tänkte nog mest att "ja, ja, ge mig en natts sömn så går det över sen".

På fredagen vaknade jag dessvärre inte med ny energi. Jag började lyssna mer och mer inåt istället för att trycka undan det och började agera lite mer tvärtemot mina impulser och invanda mönster. Trots att det bar emot av både ekonomiska själ och rädsla (<--- länk till gårdagens inlägg för mer förklaring av rädslan) så tog jag kontakt med mitt andra extrajobb och tog ledigt från mitt lördagspass. Sedan åkte jag iväg för att leda mitt spinningpass och ägnade eftermiddagen till lite VAM (vård av mig själv). Jag åt utelunch och skrev till mina kurskamrater från SER-akademin och bad om tips och råd kring mina dippar. Sedan åkte jag till biblioteket och lånade en skönlitterär bok (inte läst en sån på läänge) plus bokhandeln och köpte ett nytt anteckningsblock och några fina pennor. I boken kommer jag skriva ner saker jag är stolt över kring mig själv och saker jag drömmer och längtar efter.

Veckans insikt

Om jag ska försöka hålla mig till att bara berätta en insikt från veckan så är det att jag ser annorlunda på mina dippar i energi och humör efter veckan som har gått. Efter dagarna som gått med lägre energi så kan jag se på dipparna med andra ögon, de är min gåva för att jag ska kunna få möjlighet till reflektion kring det jag gör. Det är som att kroppen tvingar mig att sakta ner och pausa lite grann och inte rusa på in i nästa som jag brukar göra. Det är som jag skrev i gårdagens inlägg om rädsla:

"Det är väl just så, att livet, tiden och naturen har sina perioder och sina motsatser. Efter stormen kommer lugnet. Månen (bland annat) skapar ebb och flod. Efter natten kommer dagen och efter sommaren kommer vintern. Det som egentligen blir ett problem är när jag kämpar emot dessa skiftningar." - Mina egna rädslor

 

Livets skiftningar går inte så bra att kämpa emot, det är en del av oss! Bild: Pixabay

När jag ser på livet med de här tankarna i bakhuvudet så sprider det sig ett lugn i kroppen. Jag är på rätt plats, i rätt miljö och med precis rätt känslor och utmaningar med mig. Allt är perfekt!

Veckans utmaning

Jag kommer faktiskt inte ihåg om jag har fått till meditationen exakt varje dag i veckan, men den har funnits med mig och jag tror att jag gjort någon variant av det varje dag. Det har känts som en bra grej, skönt och välbehövligt, och någonting som jag vill fortsätta med. Jag vill att det ska bli lika naturligt som att borsta tänderna varje dag!

Den här meditationen försökte vi göra här hemma igår ikväll, men det var lite försent på kvällen för min del så jag somnade på soffan till den. I veckan som kommer ser jag fram emot att prova den i vaket tillstånd!

Veckans träning

Hittills i veckan har jag tränat två stycken styrkapass, rygg/biceps och axlar/mage. Jag kände mig lite starkare i marklyften i måndags, det var roligt! Jag filmade också varje set jag körde, ett superbra tips för att förbättra din teknik (om du har koll på vad du ska titta på hos dig själv, annars be någon som kan titta på filmen). I fredags ledde jag mitt spinningpass, det var tufft att ta sig dit och hade egentligen ingen lust alls eftersom det var mitt i veckans humördipp. Men väl på ledarcykeln så var det precis så kul som det brukar och jag fick fina lovord efter passet. Någonting som jag sög åt mig som en svamp!

Under dagen idag så är tanken att jag ska ta mig till gymmet. Antingen ben eller bröst/triceps eller en sammanslagning av dem båda. Igår hade jag känningar i mitt högerknä som av och till bråkar lite efter att jag cyklade Vätterna för "hundra" år sedan så vi får se om det är redo att träna några ben idag.

Nästa veckas utmaning

Jag vill skriva ner saker som jag är stolt över varje dag och några gånger i veckan skriva ner saker som jag drömmer eller längtar efter. Jag har ju köpt ett nytt olinjerat block och nya pennor, sådana småsaker som gör mig inspirerad att skriva och få vara kreativ!

självkänsla
Detta kommer bli ett av mina mest värdefulla block en tid framåt!

Nästa veckas höjdpunkter

Jag ser fram emot att uppleva nästa vecka, det är en hel del jobb och praktiska saker jag behöver bocka av, bland annat någon typ av brandtillsyn i mitt hus. Så det jag ser fram emot är att ta med mig mina insikter från den här veckan, uppleva nuet och att vara tacksam för det jag har i mitt liv.

Har du fått några insikter under veckan som du vill dela med dig av?

Gillade du inlägget? Dela det gärna till andra:

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Trestegsmetoden

Här presenteras Vildkrafts trestegsmetod utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Gratis video-serie

I tre delar får du ta del av Vildkrafts tre-stegs-metod. Här presenteras metoden utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar utmaning

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Steg-för-steg får du ta del av metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

0 0 röster
Inläggets betyg
Prenumerera
Meddela mig vid
guest

4 Kommentarer
Äldst
Nyast Most Voted
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
jessicahjert flod

Hej och tack för din kommentar hos mig. Jag jobbar som frivårdsinspektör (kriminalvården). 🙂 vet inte om jag har några insikter att dela med mig av men själv jobbar just nu mycket med positiva tankar och att stärka mig själv som egen företagare. Där sjunker man lätt känner jag och försöker därför hitta tekniker för att lyfta och fylla en även där. Önskar dig en fortsatt fin söndag!

Sanna Rosell

Hej Anna! Jag brukar försöka tänka att utan de där dipparna, skulle jag inte uppskatta livets toppar lika mycket. Att det liksom är kontrasterna som ger livet dess rytm. Sen hjälper det ju alltid att vamma lite, kul att du anammade det ordet! Önskar dig en kommande bra vecka och lycka till med veckans utmaning!

OM MIG

Som samtalsterapeut & coach hjälper jag dig att hitta mod och tid att möta det som är du, dina känslor och behov.

Anna-Vildkraft
4
0
Vad tänker du? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!x
()
x

Sök på vildkraft.se

Här kan du söka rätt på det du letar efter! Som ett google, fast bara här på vildkraft.se

Om du ändå inte hittar det du letar efter kan du alltid maila anna@vildkraft.se så får du hjälp inom kort!