SöndagsSnackis vecka 50

Puh! Vilken dag! Jag har slitit mitt hår med en ny företagslogga och så har jag pillat lite på bloggdesignen. Loggan tror jag att jag börjar bli nöjd med, medan pillandet med bloggen inte ser ut att varit så stort jobb, men massor bakom kulisserna. För dig som är lite WordPress-insatt så har jag fixat ett child theme till mitt WordPress-tema här på bloggen och tack vare Elin på Teknifik så har det gått nästintill smärtfritt (Länk till guiden: ”Jobba med Child Themes i WordPress”)! Nu kommer jag kunna pilla en massa utan att vara rädd att förstöra, samtidigt som jag också kommer kunna behålla ändringar även om jag byter huvudtemat! Supersmart!

Idag tänkte jag påbörja en ny inläggstradition här på bloggen, en liten söndagssammanfattning tänkte jag. En liten SöndagsSnackis där jag reflekterar över veckan som gått och även blicka lite framåt mot veckan som kommer. Inspirerad har jag blivit av Paulina som brukar göra en Fredagslista med liknande tanke!

I helgen har jag passat på att ta igen lite sömn! Bild: Pixabay

Veckans humör

Jag skulle nog bäst beskriva den här veckans humör som en liten (stor) berg-och-dalbana, med både sårbarhet, tårar och massor av lycka och kärlek på samma gång. Det finns säkerligen en massa faktorer som påverkar (se mer till exempel under veckans insikt), inklusive att det varit fullmåne i veckan som gått. Brukar du känna av den någonting? Jag vet inte om jag gör det egentligen, men jag tycker den är magisk, speciellt nu när den lyser upp i vintermörkret så jag vill tror gärna att den påverkar på något sätt.

Veckans insikt

I sårbarheten och tårarna i veckan som gått så frågade min Kärlek mig ”Varför lägger du så mycket press på dig själv?”. Jag fick inte fram så mycket mer mellan snörvlandet än att jag inte ser det som press, det bara är så. Efter lite reflekterande kring frågan de senaste dagarna så kan jag också själv förstå innebörden av frågan. Jag lägger en massa press på mig själv utan att jag är medveten om det och kommer behöva påminna mig om att det oftast är min egen press, ingen annans. Tack för den insikten!

Ibland känns det precis såhär. Jag tror att jag har ett berg eller en stor sten som jag behöver flytta helt ensam, men behöver den verkligen flyttas? Kan den ligga kvar? Och om den ändå måste flyttas, kan jag be om hjälp? Bild: Pixabay

Veckans utmaning

Jag tror temat på veckan har varit balans, att försöka balansera mellan allt som jag vill ska få plats i mitt liv. Just nu passar jag på att jobba ganska mycket på mitt extrajobb i butik (julhandel ni vet), samtidigt som jag inom mig vill satsa mer på mitt företag. Just företagandet är också en balans i sig, hur hittar en jämvikt i det som en behöver kunna och sådant som ger inkomst? I veckan som gått var jag på en Google Analytics-workshop för att lära mig mer om webanalys och statistik. Ingenting som ger inkomst i dagsläget, men förhoppningsvis kan det generera saker i förlängningen.

Veckans träning

Träningen känns väldigt intressant och motiverande just nu. Jag leder mitt spinningpass på Friskis&Svettis på fredagar och förutom det så styrketränar jag 3-4 gånger per vecka. Har bestämt mig själv för att leva lite mer som jag lär och periodisera min träning och eftersom det var ett tag sedan jag styrketränade så börjar jag med fyra veckors uppbyggande träning och fokus på teknik. Jobbigt med tolv repetitioner i varje set, jag gillar bättre att köra tyngre och kortare reps, men jag vet ju hur bra denna träning är för att undvika skador och bli bättre på det jag vill göra!

Well hello there gym! Long time no see, I have missed you! Bild: Pixabay

Nästa veckas utmaning

Jag vet att jag har en hel del stress i kropp och själ just nu och för att verkligen kunna återhämta mig ordentligt i min nattsömn så vill jag under veckan som kommer meditera 5-10 minuter innan sänggång. Många gånger prioriterar jag bort en sådan grej med bortförklaringen att jag behöver sömnen mer och ”inte har tid” att meditera. Sen ligger jag där och försöker sova, men svårt att komma ner i varv. Ibland är det till och med som om kroppen somnar, men hjärnan ändå går på högvarv och jag vet knappt om jag drömmer eller är vaken. Tillsammans med meditationen vill jag också skriva en tacksamhetslista med tre saker jag är tacksam över varje dag. Det är lätt att haka upp sig på hur saker skulle kunna vara eller hur vi skulle kunna gjort saker bättre under dagen som gått, tacksamhetslistan blir en påminnelse kring hur mycket jag har att vara tacksam över!

Nästa veckas höjdpunkter

Träningen! Ser fram emot vecka två i min periodisering och fortsätta tampas med ”högreps” och teknikträning. Julafton med massa god mat och familjehäng! Och en massa ledighet! Jag jobbar fram till 22 december, sen är jag ledig i sex dagar! Ska ta bort de där ”måstena” som hänger över en och bara fokusera på vilja och behov!

Snart är det jul igen! Är det vuxenpoäng att numera se fram emot god mat och social samvaro mer än julklappar?

Hur har din vecka varit? Vad ser du fram emot under nästa vecka?

Detta inlägg har en kommentar

Lämna ett svar