Vårkänslor är den bästa känslan!

Nu är det bara ett fåtal dagar kvar på februari och mars börjar alldeles strax. Även om jag anser att alla årstider har sin charm så tycker jag just den här tiden är otroligt härlig. När hela våren och sommaren ligger framför oss, bästa tiden att liksom bara ha allt det gottiga framför sig. Magiskt!

 

vårkänsla

En del av utsikten på dagens vackra promenad

 

Här runt mitt hus som ligger i skogen är det en annan luft och en annan atmosfär nu. Fåglarna kvittrar mer och om jag känner efter riktigt ordentligt så är det våren som jag kan känna är på ingång.

Jag kan inte riktigt svara på varför, men våren är väldigt känsloladdad för mig (i och för sig är höst väldigt känsloladdad också, läs gärna inlägget om “Det sköraste av skiften” också som jag skrev i höstas). Förra året vid den här tiden fick jag inre bilder av skogen, vitsippor och vår till mig. Bilderna var så starka att jag började gråta. Jag blev förvånad av känslostormen, men förstod då hur stark min längtan är just till våren.

Idag har också varit en känslosam dag. Inte känslosam och jobbig, utan mer känslosam och vacker. Jag tog en promenad här i skogen och jag stannade till vid en glänta och stod där länge och bara betraktade naturen. Träden, snön och korparna som flög ovanför trädtopparna. En himmel som var blå och solstrålar som värmde. Så vackert att jag grät en stund av att bara stå där.

vårkänslor-snö

Snölek i all ära, men nu börjar jag dofta vår i luften! (Bild från förra februari men i princip lika mycket snö i år)

Vid den här tiden, nästan varje år, har jag också en återkommande dröm. I år kom den en natt för några veckor sedan. I drömmen är det redan höst igen, kanske september, oktober någonting. Jag brukar känna en sån otrolig sorg och besvikelse varje gång jag drömmer den drömmen. En ofantlig sorg över att jag missat våren och sommaren, att det redan är höst igen.

Kanske är denna återkommande dröm en påminnelse? En påminnelse om att jag lever här och nu och att det är nu jag kan ta vara på livet. Jag vill och försöker alltid ta vara på nuet, men jag vill vara ännu bättre på det nu den här delen av året. Jag vill uppmärksamma varendaste snöflinga töa bort och upptäcka varje ny knopp som dyker upp! Älskar hur naturen väcks till liv igen efter vinterns dvala!

Vad tycker du om årstider? Vilken är din bästa?

Anna - Vildkraft

SER-terapeut & coach som hjälper dig hitta mod & tid att möta det som är du, dina känslor & behov.

Leave a Reply