fbpx

”Hela min existens blir svajig”

Denna höst har det blivit lite väl mycket av att sälja in mig själv på olika sätt. Mina event på Inre Natur, mitt födelsedagsfirande (4.0 here we come!) och rent allmänt mitt företag eftersom jag nu är klar med pluggandet och ägnar mig heltid till det just nu. Mitt födelsedagsfirande är såklart inte en säljprocess, men tillsammans med allting annat som handlar om att få människor att anmäla sig så blir det också ett event där jag hoppas att folk vill dela min tid tillsammans.

Jag tänker att det är extra viktigt att jag tar hand om mig själv och grundar mig i mig själv just nu i den här processen. Annars hamnar mitt fokus och värde utanför mig själv och i värsta fall värderar jag mig själv utifrån hur många som anmäler sig, eller inte anmäler sig.

Tidigare den här veckan har jag pratat om att ta kommandot över min egen tid och att jag var bättre på att prioritera tid med mig själv när jag bodde i huset i skogen. I det senare inlägget nämnde jag några saker som jag skulle vilja ta tillbaka från den tiden. Några saker som jag tror skulle hjälpa mig känna mig mer grundad i mig själv och hjälpa mig prioritera tid med mig själv.

MEN! Det är lätt att säga att de här sakerna vill jag ta tillbaka och sen händer det ingenting.

Ett verktyg för att nya vanor och rutiner ska bli av är att bli mer konkret och specifik. Och det är just den resan jag tänkte att det här inlägget skulle handla om.

I senaste inlägget skrev jag om följande tre saker att ta tillbaka:

"Spontant tänker jag att det här att inte sova med mobilen bredvid skulle kunna vara ett steg i rätt riktning för att inte vara lika 'ihopväxt' med mobilen. Det skulle också vara bra att jobba lite med det 'negativa mindsetet' jag lagt på mig. Skulle också kännas fint att bjuda in den spirituella sidan mer."

Så låt oss nu konkretisera de här tre punkterna för att bättre säkra upp att de verkligen blir av:

Konkretisera "att inte sova med mobilen bredvid mig"

Idag har jag mobilen bredvid mig på nattduksbordet när jag sover. Det innebär också att mobilen är det sista jag scrollar runt på innan jag somnar och det första jag gör när jag vaknar. Inte helt optimalt för kontakten och fokus på mig själv att avsluta och börja dagen med att hålla koll på allt annat utanför mig själv.

I teorin är det ju bara att säga att "nu ska jag lägga telefonen i ett annat rum när jag ska sova", men kommer det verkligen leda till att jag gör det? Nja, kanske.

Den här vanan innebär ju också att jag gör någonting i sängen som får mig att varva ner (i alla fall känns det som det kortsiktigt) så ett sätt att bryta vanan är att byta ut den mot någonting annat. Spontant tänker jag att läsa en bok vore ett bra alternativ. Jag är med i en bokcirkel så har alltid en bok att läsa, men det är inte alltid jag läser den i fysisk form eftersom jag ofta lyssnar eller läser på boken via Bookbeat. Så här behöver jag skaffa boken i fysisk form om det ska bli av att byta ut vanan.

telefonskrack-iphone

Det kan också vara bra att förhindra att vanan med mobilen i sovrummet fortsätter på autopilot. Ett sätt att bryta mönstret skulle kunna vara att flytta mobilladdaren till ett annat rum, det kommer göra att jag blir påmind om den nya vanan även om jag glömmer bort den och tar med mig mobilen in i sovrummet när jag ska sova.

Tänker att jag också behöver bestämma NÄR den nya vanan ska börja. Och varför dra ut på det hela? Jag tycker den nya vanan ska börja redan ikväll. HUR ska jag komma igång med vanan? Jag tänker att jag slår på en schemaläggning av "Skärmfri tid" i min iPhone mellan 22.00-09.00 så får jag en påminnelse 21.55 att det är dags att lägga undan mobilen. Det här steget kan eventuellt vara lite för stort att börja med på en gång, men jag testar så får jag utvärdera och se om det funkade eller inte.

Sammanfattning:

– Fixa månadens bokcirkel-bok i fysisk form för att byta ut mobilsurfande mot bokläsande i sängen
– Flytta mobilladdaren till ett annat rum än sovrummet
– Schemalägga skärmfri tid mellan 22.00-09.00 i Inställningar i min iPhone

Konkretisera "jobba lite med det negativa mindset:et jag lagt på mig"

Här finns det ju massa olika verktyg och metoder, men för att inte fastna i själva letandet och beslutet kring VAD jag ska välja för verktyg tänker jag välja det som kom upp som första tanke. Jag vill använda verktyget tacksamhet på det sätt jag fick insikt om tidigare i år.

Jag ska bli bättre på att tapetsera mina väggar med tacksamhet.

Det här kommer också hjälpa mig att chilla i marknadsföringsprocessen, att inte ha ett lika "desperat" fokus utanför mig själv och se alla som INTE anmäler sig utan ha fokus på de som faktiskt anmäler sig och allting annat fint som händer under en dag (och som leder till nya fantastiska saker).

Men HUR säkrar vi upp att den här nya vanan blir av? Jag tror att jag kan stapla den på den skärmfria tiden som jag pratade om i punkten innan. När mobilen påminner mig om att det är dags för skärmfri tid kan jag ta fram ett anteckningsblock och skriva ner tre punkter som jag känner tacksamhet för. En reservplan om detta inte funkar är att jag kan börja dagen med detta istället för att scrolla på mobilen.

Inför att jag skriver den här tacksamhetslistan vill jag också hamna i rätt state of mind och det jag kan ta hjälp av då är minnena från ovan nämnda blogginlägg och nyårshelgen jag spenderade på Humlebäck. Därifrån tar jag med mig mantrat "livet är en konspiration FÖR mig, inte MOT mig" som jag också kan använda för att hamna där jag vill vara innan jag skriver listan.

Sammanfattning:

– lägg fram ett anteckningsblock vid vardagsrumsbordet där jag oftast sitter när klockan är 22.00. Säkra upp med ett anteckningsblock på nattduksbordet också utifall rutinen inte blir av på kvällen
– kom ihåg att repetera mantrat "livet är en konspiration FÖR mig, inte MOT mig"
– skriv ner tre punkter jag är tacksam för, antingen på kvällen kl 22.00 eller det första jag gör på morgonen

Konkretisera "bjuda in den spirituella sidan mer"

Okej, nu tar vi ett djupt andetag och känner in vad den här punkten skulle kunna innebära.

*djupt andetag med en ljudlig suck på utandningen*

Känner att den här punkten tangerar lite på föregående punkt med det negativa mindset:et jag hamnat lite i senaste tiden. Därför känner jag att det är bra att jag för in det här med tacksamhetslista som en daglig rutin, det kommer hjälpa den här punkten också.

En annan handling jag kan få in är att bjuda in mer spiritualitet till aktiviteterna jag håller i på Inre Natur. Att göra små rutiner innan passet för min egen skull och att pynta shalan lite grann innan passet börjar. Jag kan känna in mer vad JAG vill och behöver göra för att stunden på Inre Natur är bra för MIG, det hjälper mig också att ha fokus inåt istället för fokus på hur många som anmäler sig

fullmane-ceremoni
Bild från en fullmåenritual för några år sedan

För att det här ska bli av kommer jag behöva tänka igenom vad det är jag vill göra för förberedelser och vilka saker jag vill pynta med. Annars kommer jag hitta bortförklaringar precis innan och säga till mig själv att det inte är så viktigt och att jag kan lika gärna hoppa över den här detaljen. Jag kan också behöva fråga de jag hyr lokalen av hur lång tid innan passet det är okej att jag dyker upp, så jag inte i mitt huvud hittar på att jag inte kan gå dit tidigare.

Sammanfattning:

– sms:a Inre Natur och fråga vilken tid jag kan gå in i lokalen
– planera för vad det är jag vill göra innan passet
– packa en väska med de sakerna jag vill ha med mig innan passet (t.ex. orakelkort, rökelse eller änglaspray)
– bestämma vilken tid jag ska gå hemifrån för att hinna förbereda
– planera för vilka kläder jag vill ha på mig under passet och välja ut några som ger en skön och magisk känsla

Avslutning

Det kanske kan kännas som omständligt att gå igenom varje ny rutin på det här sättet, men ofta är det det som gör att den nya rutinen blir av och inte bara någonting vi pratar om. Det ger också möjlighet att fundera igenom vilka detaljer som kan hindra oss att genomföra och genom att hitta dessa hinder kan vi också förstå vad vi behöver göra för att komma över dessa hinder.

I mitt coachingprogram Vildkraft Deep finns en bonus-modul som handlar just om vanor, hur du skapar nya vanor och håller i dem. Nu när jag skriver det här inlägget så funderar jag på om jag kanske också skulle erbjuda den som en fristående kurs. Är det någonting du skulle vara intresserad av? Hör av dig till mig så jag vet om det är någonting jag ska lägga kraft på att genomföra eller inte.

Hade du någon nytta av att jag delade med mig av processen? Dela gärna med dig i kommentarerna vad du tar med dig från inlägget!

Gillade du inlägget? Dela det gärna till andra:

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Trestegsmetoden

Här presenteras Vildkrafts trestegsmetod utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Gratis video-serie

I tre delar får du ta del av Vildkrafts tre-stegs-metod. Här presenteras metoden utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar utmaning

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Steg-för-steg får du ta del av metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

0 0 röster
Inläggets betyg
Prenumerera
Meddela mig vid
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

OM MIG

Som samtalsterapeut & coach hjälper jag dig att hitta mod och tid att möta det som är du, dina känslor och behov.

Anna-Vildkraft
0
Vad tänker du? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!x
()
x

Sök på vildkraft.se

Här kan du söka rätt på det du letar efter! Som ett google, fast bara här på vildkraft.se

Om du ändå inte hittar det du letar efter kan du alltid maila anna@vildkraft.se så får du hjälp inom kort!