fbpx

”Det var bättre förr” (?)

När jag bodde i mitt hus där i skogen känns det som att jag var bättre på att ge mig själv tid med mig själv. Kanske är det bara en sån där försköning av minnena därifrån? Eller?

Men jag minns att jag hade en period där jag gick upp varje morgon och satt en stund med papper och krita och försöka illustrera någonting från nattens drömmar.

En av alla meditationer i huset!

Jag var också flitig med att sätta upp lappar med små budskap till mig själv och ibland försökte jag mig på att månadsplanera små och stora saker att genomföra. Jag skrev ofta årskrönikor om året som gått och även inlägg för kommande år.

I perioder sov jag också med mobilen i ett annat rum än i sovrummet. Det var också då jag investerade i en wake up-light (underbart ting om du behöver gå upp innan solen går upp).

En målplan från 2017...

Idag känns det inte som att jag är lika bra på att sätta såna här rutiner för mig själv. Då kan det vara intressant att reflektera kring vad jag gjorde då som jag inte gör just nu för att bättre förstå om det finns något jag kan göra annorlunda idag för att hitta tillbaka dit:

– en del som jag tror är en stor skillnad är en mer naiv och hoppfull inställning. När jag gjorde mina planeringar trodde jag på att jag skulle genomföra dem. Idag har jag hamnat i ett lite mer… negativt mindset inför såna här saker. Lite ”ingen idé, jag kommer ändå inte genomföra det”. Ibland kanske den här delen har fått en lite mer realistisk touch än vad jag hade då? Haha.

– jag hade mer kontakt med min spirituella sida än vad jag har just nu

– jag hade bra koll på att mobiltid i mängder inte är bra och jobbade mycket mer med att begränsa den. Idag har jag ännu mer ”växt ihop” med mobilen och även fast jag har samma insikt i vad mobiltiden gör med mig så har jag slutat göra så mycket åt det

– jag bodde ensam och styrde min tid och mina rutiner helt på egen vilja

– jag tror jag hade kontakt med personer som också liknande saker och rutiner och kanske följde fler såna personer på Instagram och läste bloggar på ämnet

Nu när jag medvetandegjort skillnaden mellan nu och då kan jag se på punkterna ovanför och välja om det är någonting som jag vill utforska och se om jag kan ta tillbaka. När vi gör det här medvetet är det viktigt att vi är ärliga mot oss själva och ser verkligheten som den är (och inte förskönar eller bortförklarar).

Spontant tänker jag att det här att inte sova med mobilen bredvid skulle kunna vara ett steg i rätt riktning för att inte vara lika ”ihopväxt” med mobilen. Det skulle också vara bra att jobba lite med det ”negativa mindsetet” jag lagt på mig. Skulle också kännas fint att bjuda in den spirituella sidan mer.

För att det ska bli av att göra de här tre sakerna skulle jag också behöva bli lite mer konkret och specifik. Så det inte blir någonting som bara skrivs ner och glöms bort.

Vill du hänga med på ett till inlägg om det här när vi tar det ett varv till och blir mer konkreta och specifika?

Finns det någonting som du kan ta med dig från det här inlägget? Nåt du känner igen dig i? Eller har du också perioder där du varit bättre på rutiner för dig själv som du kan lära dig någonting av?

Gillade du inlägget? Dela det gärna till andra:

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Trestegsmetoden

Här presenteras Vildkrafts trestegsmetod utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Gratis video-serie

I tre delar får du ta del av Vildkrafts tre-stegs-metod. Här presenteras metoden utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar utmaning

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Steg-för-steg får du ta del av metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

0 0 röster
Inläggets betyg
Prenumerera
Meddela mig vid
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

OM MIG

Som samtalsterapeut & coach hjälper jag dig att hitta mod och tid att möta det som är du, dina känslor och behov.

Anna-Vildkraft
0
Vad tänker du? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!x
()
x

Sök på vildkraft.se

Här kan du söka rätt på det du letar efter! Som ett google, fast bara här på vildkraft.se

Om du ändå inte hittar det du letar efter kan du alltid maila anna@vildkraft.se så får du hjälp inom kort!