Hemmapysslaren tipsar – äppelmust

Våra svenska äpplen är det fortfarande högsäsong på! Här i huset i skogen har jag bara tre träd och de är inte jättestora, men det finns ändå enormt mycket äpplen! Ett recept som sväljer ganska stor mängd äpplen är äppelmust. En fräsch saftliknande dryck som kanske helst dricks aningen utspädd med vatten som måltidsdryck. I receptet finns även förslaget att dricka den varm med kanelstång i, det tycker jag låter som en väldigt god dryck i höstens bitande kyla som faktiskt kom som en chock nu i helgen.

Receptet hittade jag på Alla goda ting. Besök gärna länken om du vill ha inspiration till äppelmängden hemmavid! Jag har gett bort en flaska till mormor, en till mamma och en ska jag ge bort i helgen. Jag har ändå tre flaskor kvar i kylen!

äppelmust
Receptet är enkelt, äpplena ska bara klyftas och läggas i vatten. Skönt att slippa skala och kärna ur!

Vad är ditt bästa äppelrecept?

Detta inlägg har 3 kommentarer

Lämna ett svar