fbpx

Att ha stålfasaden upp – eller jag vill vara jag

Jag upplever ofta att jag ställer krav på mig själv att verka oberörd inför saker. Att jag tror att jag behöver visa upp min oberörda fasad utåt. Se ut som jag vet och klarar av allt jag tar mig för. Att jag måste vara expert trots att jag är nybörjare.

Jag är tacksam för att jag mer och mer på riktigt börjar förstå att det snarare är tvärtom. Det är när jag erkänner för mig själv och andra att jag faktiskt är rädd för det okända som det händer saker på riktigt. Det är då det uppstår kärleksfulla och autentiska möten både med mig själv och människor i min omgivning.

Om jag inte pratar om mina rädslor kommer folk runt omkring mig tro att jag är en stålkvinna som alltid är oberörd och de flesta runt omkring mig kommer försöka visa upp "stålfasaden" tillbaka. Men jag vill inte vara stålkvinna. Varken för mig själv eller andra. Jag vill vara jag. Jag vill vara sårbar och öppen för de nya upplevelserna som min längtan kan ge mig. Och det är okej att vara rädd, det är en del av resan.

stålfasaden

Människor försöker möta oss på liknande sätt som vi möter dem.

Min intention med Vildkraft är att ge mig själv och andra tillåtelse och inspiration att få vara alla våra delar och få känna alla våra känslor fullt ut. Min intention med Vildkraft hjälper mig även att ta beslut i mitt privatliv, för jag vill leva och vara min intention. Om det kan hjälpa dig på din livsväg så blir jag glad, men det är inte avgörande för mitt värde eller min livskraft.

Jag gör min grej, och du gör din grej. Det är det bästa vi kan göra för att inspirera andra och varandra.

I slutet på mars satte jag mig en stund på en stubbe i skogen och pratade med mig själv. Eller ja, till dig som vill lyssna. Det jag pratade om var att vi behöver sluta jämföra oss med andra för att kunna känna in oss själva bättre. Det någon annan gör som är bra för dem behöver inte automatiskt vara bra för mig!

Att sluta jämföra oss med andra är ett av mina fem tips hur du kan öva på att känna in dig själv mer! De här helt gratis att ladda hem!

Medberoendepersonlighet

Att ha en medberoendepersonlighet innebär att vi har övat upp att vara så JÄVLA BRA på att prestera, vara duktiga och försöka tillfredsställa alla andras behov. Det kan vara svårt att lära nytt för det här sitter så djupt att det känns som det är en grundvärdering i oss själva. Jag vill vara en sån som känner mig behövd.

Men du behöver inte vara behövd för att vara älskad och värdefull. Du behöver inte ha en funktion eller göra nytta för att du ska fungera och få vara i relation till andra. Det är okej att vara du. Det är till och med okej att få bli omhändertagen av någon annan. Det är okej att inte ställa upp för alla andra hela tiden, du har egna behov och känslor som också får finnas!

Pod - Fredagsfika

I premiären av Fredagsfika pratade jag och Lissla Hallin om just "Stål möter stål". Vad händer i mötet med andra människor när jag tror att jag behöver vara på ett visst sätt. Fredagsfika är ett samtal mellan mig och en gäst på fredagar klockan 14.00. Samtalet är en live-sändning, men publiceras också efteråt som en podversion. Genom att klicka på bilden kommer du till avsnittet "Stål möter stål".

lissla-hallin
Ett öppenhjärtligt samtal om prestation och stålfasader!

Gillade du inlägget? Dela det gärna till andra:

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Trestegsmetoden

Här presenteras Vildkrafts trestegsmetod utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Gratis video-serie

I tre delar får du ta del av Vildkrafts tre-stegs-metod. Här presenteras metoden utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar utmaning

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Steg-för-steg får du ta del av metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

0 0 röster
Inläggets betyg
Prenumerera
Meddela mig vid
guest

4 Kommentarer
Äldst
Nyast Most Voted
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

[…] Blogg Våga prata om mörkret […]

[…] stålkvinna som alltid är oberörd och de flesta runt omkring mig kommer försöka visa upp “stålfasaden” tillbaka. Men jag vill inte vara stålkvinna. Varken för mig själv eller andra. Jag vill […]

[…] en stålkvinna som alltid är oberörd och de flesta runt omkring mig kommer försöka visa upp "stålfasaden" tillbaka. Men jag vill inte vara stålkvinna. Varken för mig själv eller andra. Jag vill vara […]

[…] Vi pratar inte om ensamhet, om att känna sig ensam. Känna sig ledsen. Känna sig liten skör och sårbar. Istället gör vi vårt bästa för att "hålla ihop", att visa upp den där "stålfasaden". […]

OM MIG

Som samtalsterapeut & coach hjälper jag dig att hitta mod och tid att möta det som är du, dina känslor och behov.

Anna-Vildkraft
4
0
Vad tänker du? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!x
()
x

Sök på vildkraft.se

Här kan du söka rätt på det du letar efter! Som ett google, fast bara här på vildkraft.se

Om du ändå inte hittar det du letar efter kan du alltid maila anna@vildkraft.se så får du hjälp inom kort!