fbpx

2023 – året som gått

Det var sjukt längesen jag skrev någon form av årskrönika. När jag bläddrar bakåt i bloggarkivet så hittar jag ett inlägg där jag sammanfattar 2017. Det var ju ett tag sen så att säga! Men jag tycker det är en himla fin grej att kunna titta tillbaka på, så för 2023 tänkte jag göra ett försök nu.

Första kvartalet - jan-mars

Vårterminen börjar och jag klarar av den avgörande tentan i psykologi fortsättning för att kunna komma in på och fortsätta läsa kandidatkursen i psykologi.

Vi hinner ha två stycken bokcirkelträffar i bokcirkeln jag är med i och vi läser Dorian Grays porträtt och Women talking. Den sistnämnda såg vi också på bio sen. Gripande historia!

I början av februari åker jag och sambon Gabriel till Florida där jag får se en konsert med Bruce Springsteen för första gången. Jag skriver ett inlägg om resan och reflekterar över vad jag kommer sakna med USA när det är dags att åka hem.

Jag gick en dagskurs i active fox som jag gillade väldigt mycket, men jag tog mig inte ut och använde kunskapen så mycket så glömmer snabbt bort kunskapen. Eller har i alla fall inte så högt självförtroende kring min egen förmåga där.

Gänget som gick foxkurs i Brunnsparken i Örebro.

Jag och min uppsatskompis Sandra kämpar på med uppsatsen och har möten med vår handledare som vi är så tacksamma för. En handledare som ställer rätt frågor och hjälper oss på en begriplig nivå.

Jag, brorsan, mamma & Gabriel går på hockeymatch. Blir lite sorgsen när jag ser den här bilden, för jag tänker på mammas såriga fot som vi i dagsläget inte vet om den kommer läka eller inte. Den sorgsna känslan kommer när jag tänker på om hon kommer kunna gå på fler hockey-matcher eller inte.

Vi har en konferens med Hjärnvilja som tagit hjälp utifrån med att skapa onlinekurser inom mental träning och ledarskap. Jag lärde känna Maria, som driver företaget Hjärnvilja, på en spinningutbildning 2010 och vi har varit nära vänner sen dess. Maria insåg sina begränsningar, både kunskapsmässigt och tidsmässigt, och drog ihop ett gäng som skulle kunna hjälpa till att göra kurserna klara till hennes 40-årsdag i september.

Järngänget på konferens!

Jag klurar på ett projekt om att rikta mig mot personer i ledande positioner i mitt företagande och håller ett antal intervjuer för att lära känna målgruppen bättre. Projektet läggs sedan på is för att jag inte kände att jag hittade helt rätt i det.

Jag gillar verkligen slutet av det första kvartalet på året. När solen börjar kika fram lite mer, värmer och fåglarna börjar kvittra igen. Och vi börjar åka ut mer till stugan på landet!

Andra kvartalet - april-juni

Jag fortsätter min danskarriär (haha) och går en dagskurs i bugg. Jättekul! Tror jag använder kunskaperna vid ett tillfälle, på motionsdans på ett väldigt trevligt ställe här i Örebro. Men så faller jag tillbaka i gamla mönster igen och använder inte kunskaperna så mycket mer.

Jag bloggar om att känna gemenskap på Friskis och att känna flow när jag socialiserar.

Vi firar påsk i stugan och njuter av solnedgången i ett jakttorn som har mer kvällsol än vad vi har just vid stugan.

Jag och Maria fortsätter med projektet att skapa onlinekurser i hennes företag. Kändes jättekul att få jobba tillsammans och få träffas så mycket oftare än vad vi brukar göra. Såklart firar vi alla framsteg med bubbel och sötsaker!

Post-it-party är ett väldigt bra sätt för att strukturera upp innehållet i en onlinekurs!

Vi kommer äntligen till skott och installerar den inköpta kattluckan i sommarstugan. Alfons lär sig snabbt att använda den och vi är så tacksamma för att slippa bli väckta sjuttioelva gånger per natt för att släppa in och ut honom. Nu känns det så självklart att ha den där kattluckan, hur klarade vi oss utan den??

I början av maj åker jag till Humlebäck på Tantra retreat. En superhärlig helg med massa starka upplevelser. Den jag bär med mig varmast är en eftermiddag när vi jobbade med feminin och maskulin energi som jag tror skakade om oss alla på djupet.

Vi börjar också närma oss slutspurten för vår kandidatuppsats. Det var många känslor fram och tillbaka, ena sekunden kändes det som vi hade grymt bra koll på läget och nästa som om vi inte visste nånting. Puh! 23 maj lämnade vi in vår uppsats och firade sen med bubbel och lunch ute. Så häftigt att befinna sig i målbilden och riktigt njuta! Veckan efter hade vi ventilering och fick först besked om att vår uppsats bara levererade ett G, men när det slutgiltiga betygen sattes landade vi ändå på ett VG, hurra! Nu lägger jag även till en kandidatexamen i psykologi i min meritlista.

Målbilden tillsammans med Sandra 🤩

Sommarkursen om jungiansk psykologi startar igång. Jag springer Vårruset och kommer igång med löpning igen. Vi har semester midsommarveckan och veckan efter och firar midsommar på västkusten tillsammans med Gabriels syster med familj. Alltid lika härligt att vara där! Går på Bruce på Ullevi, men för min del fick det räcka med EN medan Gabriel gick på alla tre.

Alfons fick också följa med på husvagnssemester till västkusten!

Vi hinner ha tre stycken bokcirkelträffar och läser Koryféerna, Kirke och Starka band. Den sistnämnda hann jag inte riktigt läsa ut.

Tredje kvartalet - juli-sep

Vi hinner även här ha tre stycken bokträffar, men under de första två diskuterar vi samma bok eftersom den var lite längre, Jerusalem av Selma Lagerlöf. Och sen läser vi och diskuterar Livet innan du dör.

Vi jobbar på i projektet med Hjärnvilja. Deadline är början av september, så nu börjar det dra ihop sig för att få ihop allt det där sista med inspelning av videos, tekniska detaljer och så vidare.

Vi passar på att njuta av våra helger eftersom vi jobbar hela juli i år och en av de lediga dagarna vi har tillsammans vandrar vi runt vid Dovra sjöar. Ligger väldigt nära sommarstugan, men vi har nästan aldrig varit där.

Trevlig vandringsled runt Dovra sjöar!
Jag och Lili på YoDaMov har en väldigt fin och rolig fotograferingsstund i Stadsparken i juli.

I slutet av juli bär det av till Ängsbacka för min del. Jag bestämde mig för att volontära på Tantrafestivalen och anlände några dagar innan festivalen skulle starta. Mer om upplevelsen har jag bloggat om här.

Eftersom det blev en rätt regnig sommarperiod i år blev det en väldans bra svampsäsong. I början av augusti hittade jag de första gula kantarellerna runt stugan och sen har det blivit ett antal liter plockade!

Sen blev det äntligen gemensam semester och vi tog husvagnen och drog till Öland. Jag testade att äta öländska kroppkakor för första gången, det var en helt okej upplevelse, men är inte superförtjust i kryddpepparn så kanske inget jag gör igen.

Hela familjen på äventyr. Väldigt nöjda med GPS-halsbandet till Alfons så han kunde få springa fritt på utvalda platser. Bland annat på den mysiga campingen vi hittade i Småland.

När semestern var över blev det sen slutspurt på projekt Hjärnvilja och sen hade vi ett hejdundrande firande av färdiga kurser och Marias 40-årsdag!

Sen började hösten och jag var återigen företagare på heltid. Jag drog bland annat igång Mindful Movement på Inre Natur. Ett himla härligt pass, men jag bloggade också om att hela min existens blir lite svajig på grund av alla marknadsföring jag behöver göra för att dra in folk.

Genom en Facebook-grupp får jag kontakt med en kvinna som heter Ulrika som också varit på Humlebäck och som bor här i Örebro. Vi börjar skriva med varandra och klickar väldigt bra och jag och Gabriel anmäler oss till en kurs i modern fox som hon och en som heter Johan leder på Rockrullarna. Blir det nu äntligen av att jag lär mig dansa lite mer ordentligt, håller i det och tar mig ut och dansar mer?

Sista veckan i september åker vi iväg till Loka Brunn och spenderar en dag i deras spa. Superhärligt höstdag så vi spenderar mycket tid i utomhuspoolerna och sen avslutar jag dagen med ett dopp i sjön.

Jag firar också min 40-årsdag sista dagen i tredje kvartalet, även om jag fyller första dagen på fjärde kvartalet. Jag funderade länge på hur jag ville fira min födelsedag och bestämde mig till slut för att göra ett annorlunda födelsedagsfirande på Inre Natur. Det blev himla lyckat!

Fjärde kvartalet - okt-dec

Firandet av födelsedag fortsätter. På självaste födelsedagen firar jag med Gabriels familj och veckan efter bjuder Fredrik och Victoria på en riktigt härlig födelsedagsmiddag. Och i slutet av oktober åker vi till London, som var min födelsedagspresent från Gabriel. Vi gick bland annat på ölprovning på Fuller's brewery och besökte ABBA-showen. Jag gjorde några reels på Instagram om vår London-resa, Dag 1, Dag 2, Dag 3 och Dag 4.

Häftig upplevelse och extramt bra organiserat utanför och inuti ABBA-arena.

Sen börjar november och den känns lite mörk och deppig. Gabriel blir sjukskriven några veckor på grund av stress och psykisk ohälsa. Även om det är lite påfrestande att ha någon hemma hela dagarna när jag själv redan jobbar hemifrån så får vi också till fina samtal och mer kvalitativt umgänge.

Jag och Mia går ut och tar en öl tillsammans i början av november. Vi kommer fram till att vi inte setts på tre år. Älskar när det ändå känns som igår när vi ses igen 🥰

Vi kör på med vår danskurs med fox som ger skön energi! Jag är också och hälsar på i studion hos Erika på Reach Your Goal som firar 10 år som företagare.

Jag börjar också umgås mer med min mamma och skjutsar henne en del till sjukhus och vårdcentraler. Hennes blodcirkulation i foten var inte bra och hon fick göra en operation för att vidga kärlen och fick sen problem med sår på högerfoten. Så blir en del skjutsande för omläggningar och undersökningar. Det blir också en del turer kring om foten kommer behöva amputeras eller inte. Just nu har vi landat i beslutet att se om den kan tänkas läka, även om det kan ta sin lilla tid. Jobbigt såklart, men ändå tacksam för att jag tar mig tiden och kan hjälpa till och får allmänt mer tid med mamma + att hon gjort en del positiva val efter det här som jag är glad för.

Jag får äntligen gå på konsert med Winnerbäck, som jag haft biljett till ganska länge.

I december håller jag mitt första heldagsretreat på Inre Natur och det blir en himla fin dag med massa fina möten och upplevelser. Så tacksam för att jag vågar ta tag i mina drömmar och idéer! Och tacksam för att Inre Natur kommit in i mitt liv för det gör det så himla mycket enklare att anordna såna här saker.

I sista kvartalet hinner vi också med tre träffar med bokcirkeln jag är med i och böckerna vi har läst var Häng city, Frankenstein och Mindfulness för loosers.

Tro det eller ej, men tar mig faktiskt ut och använder mina nyvunna foxkunskaper. Mycket tack vare Ulrika! Jag går både på en kväll med julfox och en mellandagsfox och känner stundtals att jag hänger med riktigt bra i flera av turerna och möter många fina människor som gärna hjälper mig förstå nya turer!

Julafton firas med julfrukost hemma hos mormor tillsammans med min bror och mamma. Sedan spenderas resten av dagen hemma hos Gabriels systers familj och vi har ett lugnt, men härligt julfirande tillsammans!

Vi somnar en bit in i Kalle Anka. Vi mindes båda att vi hörde nåt om Askungen, sen var det zzzz (jag vaknade när vi skulle smygfotograferas, därav mitt leende).

Sedan avslutar jag året genom att åka på nyårshäng på Humlebäck i Värmland. Här har jag skrivit lite mer om det viktigaste jag tar med mig från den vistelsen.

Avslutande ord

Tycker det är fint att få sammanfatta ett år och gå igenom lite vad som har hänt. Jag har annars ganska svårt att få en bild av vad som hänt. Ett år är både långt och kort på något konstigt sätt.

Inser nu när jag summerar att jag varit iväg på ganska mycket resor. Florida och London som platser utomlands. Några turer till Humlebäck och en till Ängsbacka. Sen västkusten, Öland och Småland på semestern. En hel del svängar till Västerås och Hallstahammar i och med projektet med Hjärnvilja. Och säkert några till!

På ett personligt plan tycker jag att det varit ett givande och utvecklande år. Under nästa år ser jag fram emot att jobba på att bli ännu friare i mig själv, hamnar ibland i mönster av att jag tror att andra styr min tid, vilket sällan är sant på riktigt. Men det får vi skriva mer om i ett eget inlägg med tankar om framtiden och 2024!

Vad tar du med dig från 2023?

Gillade du inlägget? Dela det gärna till andra:

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Trestegsmetoden

Här presenteras Vildkrafts trestegsmetod utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Gratis video-serie

I tre delar får du ta del av Vildkrafts tre-stegs-metod. Här presenteras metoden utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar utmaning

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Steg-för-steg får du ta del av metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

0 0 röster
Inläggets betyg
Prenumerera
Meddela mig vid
guest

1 Kommentar
Äldst
Nyast Most Voted
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

[…] Det var längesen jag grottade ner i massa siffror, men nu tänkte jag göra en liten sammanställning av 2023 i sifferform. Kul att se nuläget just nu, men också intressant att sen kunna jämföra med kommande år. När jag skriver det här inlägget kommer jag både titta på siffror för den del av företaget som riktar sig mot privatpersoner och den delen som riktar sig mot företagare. Vill du läsa en årskrönika ur ett mer personligt perspektiv, klicka här! […]

OM MIG

Som samtalsterapeut & coach hjälper jag dig att hitta mod och tid att möta det som är du, dina känslor och behov.

Anna-Vildkraft
1
0
Vad tänker du? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!x
()
x

Sök på vildkraft.se

Här kan du söka rätt på det du letar efter! Som ett google, fast bara här på vildkraft.se

Om du ändå inte hittar det du letar efter kan du alltid maila anna@vildkraft.se så får du hjälp inom kort!